Η οικογενεια μου με πιεζει να σταματησω τον θηλασμο

Written by Φωτεινή Φιλιούση.

Καλημέρα σας! Θα ήθελα να μου πείτε αν κάνω κάπου λάθος εγώ ή οι υπόλοιποι γύρω μου...

Η σχεδόν 9 μηνών μικρή μου έχει συνηθίσει να κοιμάται με στήθος, εφόσον είμαι όλη μέρα μαζί της εγώ και θηλάζω αποκλειστικά από τότε που γεννήθηκε. Μπιμπερό έχουμε δοκιμάσει να της δώσουμε (δικό μου γάλα), αλλά το πολύ πολύ να πιει 2 γραμμάρια! Μετά αρχίζει να γκρινιάζει και σταματάει! Στερεές τροφές τρώει, αν και δυσκολευτήκαμε πολύ, 3 γεύματα την ημέρα, χωρίς να αδειάζει όμως το πιάτο της.

Να σημειώσω ότι κάποιες φορές που την έχουμε αφήσει στα πεθερικά μου τον τελευταίο καιρό την έχουν νανουρίσει και έχει κοιμηθεί. Εδώ και μια εβδομάδα όμως, την ενοχλούν πολύ τα δοντάκια της και είναι αρκετά ανήσυχη, με αποτέλεσμα δύο φορές που την αφήσαμε στα πεθερικά μου να μην καταφέρουν να την κοιμίσουν. Το μωρό έκλαιγε και έτριβε τα ούλα του συνέχεια!

Από τότε και αυτοί αλλά και άντρας μου επιμένουν να σταματήσω να την ταΐζω για να κοιμηθεί και όχι μόνο! Λένε να της δίνω γάλα μόνο 2 φορές τη ημέρα, ενδιάμεσα να δίνω μόνο στερεά τροφή, εφόσον σε 25 ημέρες επιστρέφω στη δουλειά! Εγώ όμως, που είμαι όλη μέρα μόνη μου με τη μικρή, δεν μπορώ να την αφήσω να κλαίει και α ψάχνει μανιωδώς το στήθος μου ούτε να στερήσω από το παιδάκι μου το αυτονόητο (κατά τη δική μου άποψη και νομίζω και σωστή).

Γι' αυτό και από σήμερα κιόλας θα έρχεται η κοπέλα που θα κρατάει το μωρό όσες ώρες λείπω, για να τη συνηθίσει η μικρή μου και για να δοκιμάσει και αυτή να την κοιμίζει μόνη της σιγά σιγά χωρίς εμένα!

Εν τω μεταξύ συνεχίζουμε να προσπαθούμε μήπως και καταφέρουμε να πιει με το μπιμπερό γάλα...Ο άντρας όμως επιμένει να σταματήσω να θηλάζω κατά τη διάρκεια της ημέρας και σε ένα μήνα το πολύ να έχω κόψει το θηλασμό....μου δημιουργούνται τύψεις τι θα γίνει σε λίγο που δεν θα μπορώ να είμαι συνέχεια μαζί της!

Αν κάνω κάτι λάθος πείτε μου....Θα εκτιμούσα αν μου απαντούσατε σύντομα γιατί όσο περνάνε οι μέρες αγχώνομαι όλο και περισσότερο!

Γαλανή Π., Ηλιούπολη

 

 

10/04/2013

Αγαπητή Γαλανή καλημέρα!
Έχεις μια υπέροχη μπέμπα και κάνετε υπέροχους θηλασμούς. Η συμπεριφορά της είναι απόλυτα φυσιολογική όπως και η ανάπτυξή της.

Το ότι δεν δέχεται να πάρει το μπουκάλι μην σε ανησυχεί. Δοκιμάστε από το ειδικό κύπελλο με το επιστόμιο ή από το ποτήρι απευθείας.

Επιστρέφοντας στην δουλειά θα προσαρμοστεί στην νέα κατάσταση και η μικρή και οι θηλασμοί σας. Όσο λείπεις θα μπορεί να τρώει τις άλλες τροφές, φρούτα, λαχανικά κρέας, βρώμη, αυγό....κ.α.

Πηγή: www.mitrikosthilasmos.com