Να δωσω ξενο για να δουμε αν θα παρει βαρος;

Written by Φωτεινή Φιλιούση.

Το μωρό μου βγήκε 2910 γρ. και βγήκε από το μαιευτήριο 2720 γρ. μέσα στις 2 πρώτες εβδομάδες πήρε 300 γρ. ανά εβδομάδα. από τις επόμενες εβδομάδες έπαιρνε 100-150γρ. ανά εβδομάδα ενώ τον τελευταίο μήνα παίρνει 60-70 γρ. την εβδομάδα και 1 εβδομάδα δεν πήρε καθόλου. Τώρα είναι τρεισήμισι μηνών και είναι 5 κιλά και 40 γραμμάρια.

Η παιδίατρος μου συνέστησε να της δώσω 3 μέρες μόνο ξένο γάλα για να δούμε αν θα πάρει και αν όχι να κάνουμε εξετάσεις. όταν εγώ αρνήθηκα μου είπε να δίνω για τρεις μέρες εναλλάξ στο ένα γεύμα συμπλήρωμα και στο άλλο γάλα από το στήθος. αυτό το πρότεινε διότι ισχυρίζεται ότι το γάλα μου δεν είναι θερμιδικά επαρκές. δεν το έχω κάνει ακόμα. επίσης της έκανα και καλλιέργεια ούρων και είναι καθαρή.

Ποια είναι η γνώμη σας;
Ευχαριστώ πολύ
Έφη, Αθήνα

 

 

19/01/2013

Αγαπητή Έφη,

πέσατε στην παγίδα των συχνών μετρήσεων (!!) και μπήκατε στον κόσμο των... γραμμαρίων και αγνοήσατε ότι:

  1. η μπέμπα σου πήρε 2 (!!) κιλά από την γέννηση της,
  2. στις καμπύλες ανάπτυξης του ΠΟΥ είναι σε πολύ καλή θέση η ανάπτυξη της,
  3. βλέπεις το γάλα σου να τρέχει άφθονο και το μωρό σου να θηλάζει καλά,
  4. έχεις ένα ευτυχισμένο μωρό που δεν γκρινιάζει, δεν δείχνει συνεχώς πεινασμένο,
  5. υπάρχει μια αρνητική κ/α ούρων.

ΌΛΑ τα πιο πάνω θετικά γεγονότα με οδηγούν να σε συμβουλέψω ότι δεν χρειάζεται να δώσεις συμπλήρωμα παρά μόνο να συνεχίσεις να θηλάζεις με το ίδιο πάθος (!) την υπέροχη μπέμπα σου και ίσως να συμβουλέψεις ήρεμα και διακριτικά την παιδίατρο σου να ενημερωθεί για τις ιδιαιτερότητες της ανάπτυξης των βρεφών που θηλάζουν.

Σε έναν κόσμο που ο θηλασμός κερδίζει έδαφος γιατί υπάρχουν μητέρες-γονείς σαν και σένα, είμαστε υποχρεωμένοι όλοι εμείς οι επαγγελματίες υγείας που δυστυχώς εκπαιδευτήκαμε κυρίως στο πως να αναγνωρίζουμε ένα άρρωστο παιδί και όχι στο πως θα κάνουμε το κάθε παιδί πιο υγιές, να επαναπροσδιορίσουμε την στάση μας απέναντι στον πρώτο, στον κυριότερο, στον ουσιαστικότερο παράγοντα σωματικής και ψυχικής υγείας των παιδιών μας, τον ΜΗΤΡΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ! και να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας για αυτόν.

Σε ευχαριστώ και προσωπικά για την επιμονή και το πάθος σου και σου εύχομαι καλή συνέχεια στον υπέροχο δρόμο της αγάπης που διάλεξες για σένα και την οικογένεια σου.

Πηγή: www.mitrikosthilasmos.com